Så bar det iväg till mysiga Falun igen. Denna gång med teamet i CK08:a för att gå grundkurs och köra på velodromen. Jag vet inte hur många gånger jag varit påväg hit men många är det och som alltid slutat med att det inte blev av.

Träffade upp bästa Pia och Åsa vid Lugnet där några av tjejerna skulle prova skidspåren. Vi tre åkte istället ner till sjön Runn och tog några varv långfärdsskridskor på den fantastiska isen.

På eftermiddagen var det grundkurs i Velodromen med David. När vi först kom in i velodromanläggningen reagerade jag precis som jag blivit förvarnad. “Aldrig i livet jag kommer att kunna cykla på den där väggen”. Det såg verkligen helt sjukt ut.

Efter en timmes teori fick vi varsin cykel och ta de första läskiga tramptagen på fixien.

Det var sannerligen lite darrigt i början att köra fixie, inte alls van. Vi fick göra lite övningar, köra runt koner och sedan ta oss upp på cote d’azur och sedan upp på banan högre och högre med mer och mer fart. HÄFTIG KÄNSLA!

Första gången vi var uppe lite högre fick man åka bakom David så man hade rätt fart och fick instruktioner längs vägen. Superbra för man visste ju att ramlar inte han ner så gör inte jag det heller 😉

En liten incident när Martin plötsligt ramlade ner från väggen precis framför mig. Jag hann tänka “shit jag kommer köra över honom” men lyckades “bromsa” (läs hålla emot) och preciiiis styra undan. Vi båda klarade oss med armar och ben i behåll. Puh!